Jak hodnotit pravidelné obědy?
24.4.2009
Vzývám vás, óóó návštěvníci mého gastronomického webu!
Já, ponížený Geronimo, si žádám vaší rady. Pokorně prosím o rozřešení problému, který již drahný čas tíží mou hlavu. Jak hodnotit restaurace, kam chodím pravidelně na oběd? Mám několik návrhů, jak to udělat.
- Hodnotit každou návštěvu zvlášť. Pak ale hrozí, že na tomhle webu nebudete číst nic jiného, než kolik jsem kde dostal knedlů a kde mi jakej pingl plivnul do piva. Na druhou stranu by ale takové hodnocení bylo nejobjektivnější.
- Ohodnotit jednou. Takto to sice bude pěkně přehledné a nebude se mi to míchat do klasických hodnocení, ale ono to nebude moc košer, že? Jeden den dostanu božský servis a odporné jídlo. Druhý den naopak a třetí den si mne mým šarmem okouzlená servírka odvede domů pro doubleplusdobré obsloužení.
- Souhrnně ohodnotit za nějaký časový úsek. Kompromis dvou předchozích. Umožní ohodnotit vícekrát a přesto zůstanou výsledky pěkně naagregované.
- Hodnotit jen zajímavé výkyvy. Sice to tu bude pěkně čtivé, ale informační hodnota se bude blížit k osmi, možná k sedmi. A když někdo bude hledat inspiraci pro svou příští návštěvu restaurace, dozví se jen, že v téhle hospodě byla obsluha nahoře bez (prsa = plus), nebo ještě výše bez (mozek = mínus).
Tento seznam zdaleka není vyčerpávající (i když mne napadá pouze jedna další možnost, kterou jsem ale nenapsal, protože pak bych nemohl použít tuto větu). Rád bych, abyste v komentářích poradili, jak tedy pravidelné obědové návštěvy hodnotit. Můžete se vyjádřit k mým návrhům a samozřejmě můžete přijít i s vlastními.