Polomino: Nejlepší restaurace v Praze

29.6.2009
Mnoho z vás na tento článek netrpělivě čekalo. Tak je to tu - nejlepší restaurace v Praze. Nehledejte za tím žádnou vědu. Neočekávejte nadpozemský gastronomický zážitek. Protože najdete pouze restauraci, kde je to prostě skvělé.

Sejdete po schodech do suterénu jednoho z činžáků na Vinohradech, nedaleko I.P.Pavlova, a ocitnete se v do dvou částí rozděleném prostoru - pastelově oranžová denní a pastelově modrá noční místnost. Bohužel oboje je kuřácké a to je jediné významné mínus tohoto zařízení (tak, a je to venku), i když chabou náplastí je zákaz kouření přes obědy.

Atmosféra 95%

Rozdělení na denní a noční část opravdu funguje. Na oběd je příjemnější sedět v denní místnosti a vychutnávat si svělo (ač v suterénu). Na večerní posezení u baru, nebo s přáteli na srazu jsou adekvátnější modré prostory (právě proto, že obsahují ten bar). A pozor, v noční části se nachází dvě opravdická brnění, štít a meč! A také pohovka a velkoplošná televize.

Jídlo 81%

Dal jsem si grilovanou panenku a byla to lahoda. Pořádná flákota s křupavou kůrčičkou a šťavnatým masíčkem uvnitř, které bylo o trochu tužší, než mělo být. Jako přílohu jsem si objednal domácí restované brambory s cibulkou, které skvěle podtrhly jemnou chuť vepřového. Moje společnice si objednala ruský šašlik na jehle. Maso se úplně rozpadalo pod pohledem, prostě lahůdka. A jako přílohu čerstvý a voňavoučký chléb. Obloha byla rozumná a hlavně čerstvá (rajčata a list hlávkového salátu).

Nápoje 90%

Pivo mají Bernarda. A čepují ho úžasně. Mají Zbojnický čaj. Dělají skvělý gin s tonikem. A mají i mléko, které se určitě někdy hodí, že?

Jídelní lístek 94%

Jednoduchý a na nic si nehrající. Geniálně přehledný a všeříkající. V zápatí jsou vysoce kvalitní vtípky pro vysoce zasvěcené. Když jsem je viděl poprvé, nevěřil jsem vlastním očím, ale nebudu prozrazovat, skočte si tam sami a pak buďte zklamaní - jsou to přeci jen dost insidery.

Výběr z lístku 96%

Jídel je tak akorát, aby je kuchař nemusel odbývat. Dost z nich jsou ostatně jeho speciality, ale na své si přijdou jak smažení sýraři, tak extravagantní čeští scifaři.

Rychlost obsluhy 95%

Pokud by byla obsluha rychlejší, obloužila by mne včas i doma. I při úplném zaplnění restaurace se nestalo, že bych na něco čekal, nedej bože něco musel připomínat.

Příjemnost obsluhy 100%

Personál je po všech stránkách ochotný a nápomocný. Poradí, vybere a přihmouří oko nad rozbitým nádobím i jiným vybavením.

Rychlost kuchyně 88%

Jídlo je připravené opravdu rozumně rychle a nepodezřívám kuchaře z mikrovlnných obezliček.

Čistota 100%

Všude naprosto pefektně uklizeno, nikde byť jenom náznak nečistoty. Takhle to prostě má vypadat.

Záchody 73%

Hyzlíky jsou skromnějšího vydání, nicméně jsou naprosto postačující. A to jak pánské, tak i dámské. Akorát teplá voda by mohla téct a v pozdějších hodinách by se někdo mohl postarat o rozházené papírové ručníky.

Cena 85%

Musí se uznat, že to co si zaplatíte opravdu dostanete. Je to krapet dražší, ale musíte si uvědomit, že se nacházíte na Vinohradech v Praze, a také, že byste si za tuto kvalitu klidně připlatili i trochu více.

Celkem 92%

Restaurace Polomino je prostě luxusní. A ne kvůli svému zaměření, ale kvůli svému přístupu. Na nic si nehrají a svou práci dělají více než poctivě. Žádné gastronomické orgie, žádné snobské prostředí, přesto rozhodně stojí za opakovanou návštěvu.

Komentáře

Přidej komentář

Cena | Moriana

15.12.2009 16:47:17

Ceny nejsou nijak dražší :) Jsou tam ceny jako v každé jiné hospodě v zapadlejších částech Prahy. Až na to, že I.P.Pavlova není zrovna zapadlý kousek.

Mají tam výbornou gulášovou polívku. Asi za třicet korun... Moc jsem si pochutnala a ještě skvěle nacpala bříško :)

re: Cena | Riv

15.12.2009 16:47:17

Ale ty to bříško máš dost malé :P Ale je fakt, že člověk nemůže mít pocit, že by se nenajedl, většinou se spíš přecpe. Z Kulek od Tomulky mívám ještě dneska noční můry, že ke mně někdo přibíhá a prokopává mi břicho, za hlasitého puknutí a rozsprsknutí směsi kroket a kari po okolním nábytku a návštěvnících.

re: re: Cena | Moriana

15.12.2009 16:47:17

Huh? Co to? :D

re: re: re: Cena | Wu

15.12.2009 16:47:17

Mě nepražáka ty ceny nijak nepřekvapily. Jídlo, pití i obsluha byly fajn.

re: Cena | Gastronimo

30.6.2009 14:45:54

Ceny jsou dražší a je jedno, že je to prostě centrum Prahy. V potaz bych to vzal jen v případě, že by to bylo opodstatněné. Například krásným výhledem na Pražský hrad. Nicméně ten tam chybí, takže 27 korun za desetistupňové pivo (ač jinak skvělé) je víc, než normální cena.

Pivo | Damiel

15.12.2009 16:47:19

Kdyz me ten Bernard moc nechutna, ale je fakt, ze ho pokazdy vypiju dost :-)

- | pondelok

15.12.2009 16:47:19

pekne to znie =) moja jedina drobna vytka by sa tykala tej obligatnej oblohy - paradajka, salat (a dva platky uhorky), to mi dost lezie na nervy =) neviem preco to vsade trepu, minule som si v inak dobrej restauracii dal bravcove na tymianovej omacke a tiez mi dali tuto obliohu...hovorim si, o co lepsie by to vyzeralo ozdobene vetvickou tymianu ked uz je v omacke...v tomto slovenska (a co citam semtam nejake clanky tak aj ceska) gastronomia trochu zaostava...a takisto sa mi este nepaci, ze clovek ide do restauracie a ani nevie, kto je sefkuchar a pritom to by malo byt neoddelitelne spate spolu, potom by si snad na tom dali aj viac zalezat, ked je v hre povest jeho osoby.
ok, sorry, trochu som sa rozkecal od veci =) ale predsa este jedna pripomienka...ked si hodnotil mnozstvo jedal, mozes sa este zmienit, ci sa lisia v 1-2 ingredienciach (rezen so syrom a broskynou/sunkou/ananasom etc) alebo su to skutocne rozne jedla.

re: - | Gastronimo

30.6.2009 14:51:39

Ad obloha: Ano, také mne irituje obloha máčená v oleji a naprosto neladící k jídlu. V tomto případě to bylo ale vkusné u obou, zelenina byla čerstvá, křupavá a nebyla politá šťávou.

Ad kuchař: V Polominu se kuchařem dokonce chlubí, takže tam jde s kůží opravdu na trh. Mám tady dokonce připravenou kolonku pro jméno kuchaře, jen jsem lemra líná, kterou nebaví to zprovoznit.

Ad množství jídel: V drtivé většině jsou to rozdílná jídla. Můžeš se přesvědčit na jejich jídelním lístku.

re: re: - | pondelok

15.12.2009 16:47:19

aha, tak potom je vsetko v poriadku =)

- | pqHIUkHMz

23.12.2009 19:57:28

---

LeGuardian | Polomino na Českých hospůdkách

17.10.2011 10:24:40

Proč Polomino není na www.ceske-hospudky.cz?

re: LeGuardian | Gastronimo

2.9.2011 9:27:06

Polomino bohužel už zhruba před rokem zaniklo.